Gyáli Bartók Béla Általános Iskola

2020. július 24., péntek 00:00

Szeptemberi étkezés befizetése

FELHÍVÁS:

Tisztelt Szülők!

A szeptemberre vonatkozó étkezés befizetési időpontjai:

  1. augusztus 5. (szerda)     8.00 - 16.00 között.  2020. augusztus 12. (szerda)   8.00 - 16.00 között, 2020. augusztus 19. (szerda)   8.00 - 16.00 között

Helye:   Gyál Városüzemeltetési Nonprofit Kft (2360 Gyál, Rákóczi F u. 44. - bejárat a Károlyi utca felől)

A vírushelyzetre való tekintettel az iskolákban egyenlőre nem lesz befizetés, illetve kérünk mindenkit, hogy inkább az átutalásos fizetést részesítse előnyben a készpénzes helyett! Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség!

A kedvezmények igazolását augusztus 3-ig küldjék meg részünkre a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre! (3 gyermek - rendszeres gyermekvédelmi - tartós beteg - diétás)!!

Elsős (étkező) tanulók esetén az étkezési nyilatkozat kitöltését és megküldését kérjük!

2020. július 22., szerda 00:00

Elsős osztályaink a 2020/21. tanévben

Tisztelt Szülők!  Köszönjük bizalmukat, mellyel  megtisztelték intézményünket és gyermeküket   iskolánkba íratták.  A szeptemberi  tanévkezdés  előtt - Iskolanyitogató programunk  utolsó állomásaként- osztályalakító  találkozót  szervezünk ahová szeretettel várjuk  Önt és  gyermekét is.  Időpont: 2020. augusztus  27.  17  óra. Jelenlétükre számítunk. 

Tájékoztatjuk  Önöket, hogy a tervezett osztályok névsorát   kéthetente szerdán 8-12 óra között megtekinthetik  az iskola portáján. 

Megértésüket  köszönjük. 

                                                                                      Baranya Tiborné 

                                                                                      igazgató 

2020. július 08., szerda 00:00

Álláslehetőség

Tisztelt  Leendő Kollégánk!  Szeretettel várjunk iskolánkba   ha   Ön munkáját  szerető énektanár vagy  tanító néni/bácsi.   Jelentkezéseket az iskola  email címére küldjék. 

2020. július 08., szerda 00:00

Nyári ügyeleti időpontok

Tisztelt Szülők! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári szünetben az alábbi időpontokban tartunk  ügyeletet. 

 

2020. június  24. szerda  8-12 óráig

2020. július   08. szerda  8-12 óráig 

2020. július   22. szerda  8-12 óráig 

2020. augusztus 05. szerda  8-12 óráig

2020. augusztus 19. szerda  8-12 óráig  

 

2020. június 16., kedd 00:00

Tanszercsomag 2020/21-es tanévre

Tisztelt Szülők! Idén szeptemberben már minden gyáli általános iskolás ingyen kapja a tanszercsomagot az önkormányzattól

 

2017-ben vezette be Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Iskolakezdési Programot, amelyet a Gyáli Élet Program keretében azzal a céllal hozott létre a képviselő-testület, hogy ezzel igyekezzen átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, zökkenőmentesebbé téve a tanévkezdést.

A Gyáli Iskolakezdési Program 2019-ig az első osztályosok tanszercsomagját tartalmazta, 2020-tól azonban a képviselő-testület döntése értelmében minden gyáli általános iskolás, azaz 1-8. osztályos tanuló ingyenesen kapja az önkormányzattól a tanszereket.

A tanszercsomag összeállításában a gyáli általános iskolás pedagógusok segítettek, így a csomagban található eszközökön kívül nem kérhetnek egyéb dolgot a tanulóktól.

A taneszközöket a tanév első napján kapják kézhez a diákok.

A további részleteket a www.gyal.hu oldalon olvashatják.

Idén szeptemberben már minden gyáli általános iskolás ingyen kapja a tanszercsomagot az önkormányzattól

 

2017-ben vezette be Gyál Város Önkormányzata a Gyáli Iskolakezdési Programot, amelyet a Gyáli Élet Program keretében azzal a céllal hozott létre a képviselő-testület, hogy ezzel igyekezzen átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, zökkenőmentesebbé téve a tanévkezdést.

A Gyáli Iskolakezdési Program 2019-ig az első osztályosok tanszercsomagját tartalmazta, 2020-tól azonban a képviselő-testület döntése értelmében minden gyáli általános iskolás, azaz 1-8. osztályos tanuló ingyenesen kapja az önkormányzattól a tanszereket.

A tanszercsomag összeállításában a gyáli általános iskolás pedagógusok segítettek, így a csomagban található eszközökön kívül nem kérhetnek egyéb dolgot a tanulóktól.

A taneszközöket a tanév első napján kapják kézhez a diákok.

A további részleteket a www.gyal.hu oldalon olvashatják.

2020. május 26., kedd 00:00

Étkezés igénylése június 2-26-ig

Tisztelt Szülők! Ha gyermeke számára június 2-26. között ügyeletet igényeltek,  az étkezés megrendelésével kérjük  alábbiak szerint járjanak el! 

2020. április 27., hétfő 00:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók

2020. április 27., hétfő 00:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók

 

 


Barta-Szilva Barbara vagyok 2002-ben végeztem Zsámbékon a Tanítóképző Főiskola tanító szakán,magyar műveltségi területen.Gyerekkorom óta tanító néni szerettem volna lenni.18 éve vagyok a pályán ,illetve 3 évet voltam otthon a kisfiammal.Tanítottam alsóban minden tantárgyat,felsőbe is betanítottam,napköziztem,kézműves szakkört vezettem.Az elsős osztályaimat mindig ajándéknak tekintettem.Az elsős kisgyerek egy csoda ,egy kincs amiből,ha okosan bánunk vele,az évek múltán boldog kiegyensúlyozott,értékes kis ember válik.A mi dolgunk,hogy megtaláljuk mindegyikükben a tehetséget,hogy megismertessük velük a világot és megszerettessük a tanulást.Tanóráimat igyekszem minél játékosabban vezetni,színesíteni.Pedagógiai hitvallásom,hogy kötelességünk olyan játékos formában szervezni a tanulást,hogy a gyerekek számára örömet jelentsen.Fejlettségükhöz ,teherbírásukhoz igazodva szerettessük meg velük az iskolát,ahová jó dolog minden reggel megérkezni.Oda ,ahol nyugodt,szeretetteli légkör,izgalmas feladatok és jó barátok várják őket.Oda,ahol a szülők is nyugodtak lehetnek hiszen biztonságban tudhatják ránk bízott legféltettebb kincsüket.

 

 

Az oktatói munka sikere kettőn múlik: a diákon és a tanáron.” (Reiman István)

Baloghné Kovács Krisztina vagyok.

1997 óta élek Gyálon a férjemmel és öt gyermekemmel. Nagycsaládosként megtanultam, hogy a gyerekek mennyire sokfélék lehetnek, még egy adott családon belül is. Három felnőtt férfi és egy érettségiző nagylány, valamint egy 10 éves kislány édesanyjaként sokszor kellett és kell türelemmel és empátiával helytállnom.

Már kisiskolás koromban tanító néninek készültem, és ez a vágyam sokszorosan is beteljesedett. Először magyar tanári, majd nyelv-és beszédfejlesztő pedagógusi, végül tanítói diplomát is szereztem. Leginkább a 6-10 éves, kisiskolás korosztály vonzott mindig is, úgy érzem, az ő körükben tudok igazán kreatív ember lenni. A fejlesztői diplomám ismereteket adott ennek a korosztálynak a fejlesztési lehetőségeiben, főként az olvasás és írás, de a számolás terén is.  2006-ban kezdtem el dolgozni a Bartók Béla Általános Iskolában, akkor éppen fejlesztő pedagógusra volt szükség, így pár évig ebben a munkakörben tevékenykedtem. Dolgoztam másik tanítóval közösen iskolaotthonos formában is, melyet nagyon szerettem. Úgy gondolom erősségem, hogy képes vagyok jól együttműködni más kollégákkal. Az együttműködés, a kooperatív tanulás vesszőparipámmá is vált, ugyanis a jelenlegi osztályommal már másodikos koruk óta tanuljuk az egymást segítő, egymásra figyelés módszerén alapuló tanulási technikákat. Szeretem, hogy nem hagyományosan, hanem padokat befordítva csoportban tanulnak, és tapasztalom az egymáshoz való viszonyukban, az osztályközösségben ennek a jó gyümölcseit. Ugyanakkor fontos számomra az egyéni tehetségek ápolása is, bár azt vallom, minden gyermek tehetséges valamiben. Igyekszem ezt minél hamarabb felismerni, és abban megerősíteni, mert tudom ez az önbizalom megerősítésével boldogabb gyermekeket is jelent az osztályomban. Zárógondolataként a bemutatkozásomnak éppen azt szerettem volna hangsúlyozni, hogy a legnagyobb ajándék a számomra az, ha a tanítványaim örömmel és boldogan jönnek minden nap az iskolába.

 

 

 

Maróti Lívia vagyok. Kisgyermekkorom óta Gyálon élek. Három felnőtt gyermekem van.
Általános iskolás éveimben nagy hatást gyakoroltak rám tanítóim, tanáraim, akikre ma is jó szívvel emlékszem. Középiskolában határoztam el, hogy én is pedagógus leszek. A tanítóképző főiskolát Zsámbékon végeztem népművelés szakon.
Pályámat az akkori 3.sz. Általános Iskolában (a mai Eötvös iskolában) kezdtem, majd a Bartók Béla Általános Iskolában folytattam. Azóta tanítok itt. Jelenleg a 4. b osztályfőnöke vagyok.

Szakmai fejlődésem érdekében sok-sok tanfolyamon, továbbképzésen vettem részt. Hat évvel ezelőtt fejlesztőpedagógus diplomámat vehettem át. Legutóbb a Komplex Instrukciós Programmal ismerkedtem meg, amely hamarosan bevezetésre kerül iskolánkban is.

A tanítás során fontosnak tartom az oldott, szeretetteljes, elfogadó légkört, a szép, harmonikus, nyugodt környezet kialakítását. A tantermet kis tanítványaim munkáival dekorálom. A tanulókkal való differenciált, egyéni bánásmód szintén nélkülözhetetlen, hiszen a gyermekek személyisége, képességei, készségei különbözőek. A lemaradókat segíteni, támogatni kell. A tehetséges gyermekeket különböző versenyekre készítem fel.

Munkám során arra törekszem, hogy motiváljam tanulóimat, hogy felkeltsem és fenntartsam bennük a tanulás, a tudás iránti vágyat, érdeklődést. Az élmény- és tevékenységközpontú pedagógiai módszereket, a játékosságot beépítem az óráimba, mert hatékonyabbá, érdekesebbé teszik a tanulást.

Fontos szempont még a szülőkkel való bizalomteljes, jó kapcsolat kialakítása, hiszen a velük való együttműködés nagyban segíti, eredményesebbé teszi a pedagógus munkáját.

Mindig csodálattal tölt el, amikor az óvodából érkezett kisgyermekek az első osztályban elsajátítják az olvasás, írás, számolás tudományát. Ahogyan a velem töltött négy év alatt okos, ügyes, önálló negyedikesekké válnak.

Kis tanítványaim közé minden reggel boldogan indulok...

A tanítói pálya nem könnyű dolog, de a gyermekek iránti szeretetem, szakmai elkötelezettségem sok-sok erőt adnak nap mint nap és átsegítenek a nehézségeken.

 

 

 

 

2020. március 28., szombat 00:00

Beiratozás a 2020/21-es tanévre

Tisztelt Szülők!

Ha Önök  az iskola felvételi körzetében  laknak, a beiratkozást  a  2.  felvételi  szakaszban, 2020. április 28-május  15.  közötti intézhetik.  

Azok a szülők  akik  körzeten kívüli gyermeket kívánnak intézményükbe beiratni vagy

másik iskolába  kívánnak beiratkozni   szintén a 2. felvételi szakaszban  intézhetik gyermekük felvételét.

Lehetőségek:

2020. április 28-án automatikusan felvételre kerülnek  a  körzetes  gyermekek.

Felvételi szándék  megerősítése  a https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap adatainak  kitöltésével  és beküldésével történik.   

Ha erre nincs lehetőségük a 06 30 793 5535   telefonszámon  tudnak munkanapokon 8-15 óra  között    időpontot  egyeztetni a beiratozáshoz. 

Szükséges dokumentumok: Gyermek  TAJ kártya

                                                      Lakcímkártya

                                                      Születési  anyakönyvi  kivonat

                                        Szülői     Személyi igazolvány

                                                     Lakcímkártya

Kérjük  figyelmesen olvassák el a csatolt tájékoztatót!

A leendő  tanító nénik bemutatkozását az ISKOLÁNKRÓL/Iskolanyitogató  fülön  hamarosan olvashatják.

A hivatalos iratok bemutatása   az első tanítási napon történik.

Megértésüket köszönjük.  

Szeretettel várjuk gyermekét!   Jó egészséget kíván

                                                                                              Baranya Tiborné igazgató

2020. március 11., szerda 00:00

Fontos Információk!

 Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!

A Monori Tankerületi Központ  javaslatára  a koronavírus miatt iskolánk március és április hónapban  az összes közösségi,  délutáni iskolai és iskolán kívüli programot versenyt, színház és múzeumlátogatást, úszásoktatást, tábort-....stb/  lemond.

Az indokolatlan  pánik elkerülése érdekében csak  a hivatalos  kormányzati  információkat  vegyék figyelembe. Azok akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek  fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodás során, ne engedjék be gyermeküket az iskolába,  maradjanak otthon  és hívják fel háziorvosukat!

Kérjük fentiek szíves  tudomásul vételét. 

 

Gyál, 2020. 03.11.                                 Tisztelettel

 

 

                                                                                          Baranya Tiborné 

                                                                                          igazgtó

 

1. oldal / 2