Gyáli Bartók Béla Általános Iskola

 


Tanítók bemutatkozása.

Tanítók bemutatkozása. Kiemelt

Tóth Katalin

Kati néni

 

Marosvásárhelyen születtem. Főiskolára is ott jártam.2003-ban óvoda pedagógus és általános iskolai tanító képesítést szereztem.

Pedagógusi pályámat 2000 őszén kezdtem el, óvónőként.

Nagycsaládban élek. 3 fiam van. Harmadik, hatodik és tizedik osztályosok.

A legkisebb gyermekem születéséig óvónőként dolgoztam. De miután Gyálra költöztünk és a kicsi óvodás lett, itt, a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában helyezkedtem el.

Ötödik éve gyűjtöm az iskolás korosztállyal kapcsolatos tapasztalataimat.

Pedagógusként arra törekszem, hogy a gyerekek ne csak tantárgyi tudást szerezzenek, hanem a mindennapi életben is tájékozottak legyenek.

Mindig is fontos volt számomra, hogy a tanítványaimat egyéni szükségleteik szerint neveljem. Hiszen a gyerekek személyisége, készsége, képessége különböző.

Annak érdekében, hogy ezt az egyéni bánásmódot még eredményesebben tudjam végezni, elvégeztem a Magyarországi Montessori Egyesület által szervezett tanfolyamot, megismertem a Montessori módszert. Ezt a szemléletmódot óvodapedagógusként is

alkalmaztam és a tanítói munkám során is hasznosítom.

Két éve elvégeztem a Meixner-módszer tanfolyamát. A Bartók Iskolában ezzel a módszerrel tanítjuk olvasni, írni a gyerekeket. Segítségével élményszerűvé tehető az olvasás tanítása.

Nagyon szeretek énekelni és a kreatív tevékenységekben is szívesen veszek részt.

Azt is izgatottan várom, hogy olvasni, írni is megtanítsam a kis emberpalántákat.

A jó osztályközösség kialakítása érdekében iskolán kívüli programokat is szervezek.

Fontosnak tartom a szülőkkel való nyílt, őszinte kommunikációt. Úgy gondolom, ez elengedhetetlen a gyerekek boldog, kiegyensúlyozott fejlődéséhez.

Szeretettel várom a leendő elsősöket!