Gyáli Bartók Béla Általános Iskola

 


Víz világnapja

Víz világnapja

??Március 22-én ünnepeljük világszerte a Víz Világnapját.??? A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető tiszta víz fontosságára, és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.
Minden embernek komolyan kellene vennie saját szerepét a vízvédelemben. Még a legapróbb lépések is számítanak, és együtt, közösen képesek lehetünk nagy változásokat elérni vízkészleteink védelmében.
Van egy ősrégi mese egy kolibriről, és arról, hogy ez a pici madár miként viselkedett egy megoldhatatlannak tűnő helyzetben.
„Egy nap tűz ütött ki az erdőben. Minden állat menekült, és a saját életét mentette. A tűz szélén megálltak, és rémülten, tehetetlenül nézték a lángokat. Fejük fölött egy kolibri repült a tűzhöz oda és vissza, megállás nélkül. A nagyobb állatok csodálkoztak és megkérdezték a kolibrit: hát te meg mit csinálsz? A tóhoz repülök vízért, hogy segítsek eloltani a tüzet, válaszolta a kismadár. Az állatok kinevették, és azt mondták: ez ostobaság, nem vagy képes egyedül megfékezni a lángokat! A kolibri így válaszolt: lehet, de amit tudok, azt megteszem.”
A kolibri cseppenként szállítja a megoldást. Ő az a változás, ami jobbá teszi környezetünket.
Legyünk mi is kolibrik!
Cselekedeteink, bármilyen aprók is, segíthetnek a világon!